Crida En Català

Crida en el Dia Internacional de la Lluita de la Dona* 2016

Enderrocant juntes les barreres …
… A tot el món! En l’Argentina i l’Índia centenars de milers de persones van sortir als carrers per combatre la violència contra les dones*. A Espanya i Irlanda desenes de milers de persones es van manifestar pel dret a l’avortament. Als carrers de Berlín, activistes van bloquejar el pas als i les autoproclamadxs defensorxs de la vida. Les dones* s’impliquen en nombrosos projectes a tot el món per a la protecció del medi ambient i per unes condicions humanes de vida i treball. A Alemanya, les professionals de la salut i l’educació van fer vagues exigint la valoració del seu treball. Al Kurdistan sirià, les dones* lluiten segures de si mateixes contra l’IS i creen estructures democràtiques i igualitàries. El moviment internacional de dones* creix, es connecta i organitza.

Contra l’explotació i la discriminació
Les dones* són doblement explotades i oprimides sota el capitalisme. La majoria de les dones* realitza tant a casa com a la societat les tasques educatives i de cures, que estan mal -o ni tan sols- pagades. Les dones* guanyen de mitjana al voltant d’una quarta part menys que els homes*, pateixen pobresa i falta de cures en la tercera edat. Tot això afecta les dones* immigrants en particular. Les persones trans- i intersexuals que no pertanyen a la categoria home o dona, són discriminades com „anormals“ i agredides amb violència.

Refugiadxs benvingudxs!
Actualment, més de 60 milions de persones al món fugen dels seus llocs d’origen. Les raons són la guerra, crisis socials -també com a resultat de la destrucció mediambiental i el canvi climàtic-, persecució i expulsió. La solidaritat amb elles i l’ajuda concreta de moltxs voluntarixs és gegantina i ens anima enormement! No permetrem que ens posin a unxs contra les altres, ja sigui en la qüestió de l’habitatge com en la de les ajudes socials. Per això exigim un nombre significativament major d’ajudes estatals i locals. També exigim davant del feixisme puixant el dret a una residència segura i el dret d’asil. Ja n’hi ha prou d’arranjaments amb „tercers països“ i amb „països d’origen segurs“!

El feminisme contra la dreta
Veiem a Europa un augment perillós dels moviments i partits racistes i feixistes. Responen a la qüestió social de manera nacionalista i populista. Ataquen el dret a la lliure determinació sexual. Desitgen reduir-ho tot al seu model de família reaccionària i abolir l’educació sexual. Exigim: Abolir el Paràgraf 218! Per viure i estimar sense tutela! Aturem a la AfD, a l’NPD i als Patriotes Europeus contra la Islamització d’Occident (PEGIDA)!

Colònia és a tot arreu
El sexisme i la violència contra les dones* no són mercaderies importades, sinó que són omnipresents a Alemanya. Condemnem #senseexcepció la violència contra les dones* en els llocs de treball i de formació professional, „a casa“, en els espais públics i en els mitjans de comunicació. Rebutgem la instrumentalització dels drets de les dones* com a esquer racista.

Dones per la pau
Des de sempre, el Dia Internacional de la Lluita de la Dona*, ha estat un dia de lluita per la pau. La violació s’utilitza com a arma de guerra a tot el món. Els fonamentalistes disfressats de religiosos com l’IS defensen la repressió brutal de les dones*. Ens oposem a la guerra, el comerç d’armes, la militarització i la instrumentalització dels drets de les dones*. Exigim la fi de les intervencions militars alemanyes i de l’exportació d’armes!

El Dia Internacional de la Lluita de la Dona* suposa la lluita per la igualtat legal, política i econòmica, per una vida independent, el dret a l’educació, a la integritat física i l’autodeterminació sexual de totes les nenes* i les dones* . Lluitem per una societat sense explotació i opressió de l’ésser humà i la natura! De manera solidària, crítica i ofensiva: contra les condicions existents!

Encara hi ha massa barreres: enderroquem-les juntes!

dones*
= Hem marcat el terme „dona“ i „noia“ amb un asterisc *. Amb això incloem explícitament tots els sexes i identitats sexuals. No importa com et veus o com et van classificar en el naixement – el nostre feminisme t’inclou.

Al carrer el diumenge 6 de març!
Berlín | Rosa-Luxemburg-Platz

Començament a les: 12:00 PM | Començament de la manifestació: 13.00 hores
+++++++++++++++++++++++++++

Contacte: info@frauenkampftag.eu